Nieuws

Rookmelders in vakantiehuisjes, hotels, motels en pensions

Rookmelders in vakantiehuisjes, hotels, motels en pensions

In de wereld van logiesverblijven, waar mensen komen om te ontspannen, te genieten van een vakantie of om simpelweg tot rust te komen, is brandveiligheid een prioriteit. Een aspect van veiligheid dat vaak over het hoofd wordt gezien maar cruciaal is, zijn rookmelders. Deze kleine apparaten kunnen levens redden in geval van brand, en het is essentieel dat ze aanwezig zijn en goed functioneren in elk logiesverblijf.
koppeling rookmelders met deurdrangers

Automatische koppeling van rookmelders met deurdrangers verplicht

Vanaf 1 juli 2022 is er een nieuwe verplichting van kracht in woon-zorgcomplexen: het koppelen van rookmelders aan vrijloop deurdrangers. Deze maatregel is een belangrijke stap om de brandveiligheid in deze complexen te verbeteren en de bewoners beter te beschermen tegen brand gerelateerde gevaren.
Rookmelder in de slaapkamer

De beste rookmelder voor in de slaapkamer

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar wat als je slaapt en er ontstaat brand in je huis? Daarom is het aan te raden om een rookmelder in de slaapkamer te installeren. In dit artikel bespreken we waar je deze levensreddende apparaten moet plaatsen en waarom de FireAngel rookmelders bijzonder geschikt zijn voor de slaapkamer.
Livia plakt rookmelder op plafond tijdens brandpreventieweken.

Check, koop en plak die rookmelder op!

Sinds 2022 is het verplicht om rookmelders op elke verdieping van je huis te hebben. Peter Schuurmans, een doorgewinterde brandweerman en expert op het gebied van Brandveilig Leven, benadrukt het cruciale belang van deze apparaten: "Gelukkig beseft bijna iedereen nu wel dat rookmelders daadwerkelijk levens kunnen redden.
Onderhoud van je rookmelder

Onderhouden en schoonmaken van een rookmelder

Het belang van een goed onderhouden en gereinigde rookmelder kan niet genoeg benadrukt worden. Het is niet alleen een kwestie van gemak, maar ook van veiligheid. Regelmatig onderhoud en schoonmaak van je rookmelder zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat hij optimaal blijft functioneren en jou en je gezin beschermt tegen mogelijke brandgevaren.
wat is de beste rookmelder?

Wat is de beste rookmelder?

Het kiezen van de beste rookmelder voor jouw huis kan een uitdagende taak zijn. Er zijn verschillende soorten rookmelders beschikbaar op de markt, met elk hun eigen kenmerken en functies. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we in dit artikel de belangrijkste factoren op een rijtje gezet om te overwegen bij het kiezen van de beste rookmelder voor jouw huis.
Waarom een rookmelder met een 10 jaar batterij kopen

Waarom een rookmelder met een 10 jaar batterij kopen?

Een rookmelder is een essentieel onderdeel van de brandveiligheid in huis. Het kan levens redden door tijdig te waarschuwen bij een brand. Maar niet alle rookmelders zijn hetzelfde. Sommige rookmelders hebben een batterij die regelmatig vervangen moet worden, terwijl andere rookmelders een batterij hebben die tot wel 10 jaar meegaat.
installateur die rookmelder ophangt

Waar plaats je een rookmelder?

Een rookmelder is een onmisbaar apparaat in elk huis. Het kan levens redden door vroegtijdig waarschuwing te geven bij een brand. Maar waar moet je een rookmelder precies plaatsen? In dit artikel bespreken we de beste locaties voor het plaatsen van een rookmelder. De meeste branden beginnen op de begane grond, maar rook en hitte kunnen zich snel verspreiden naar andere verdiepingen.
De waardering van www.rookmelderwereld.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 47 reviews.